Scholen - De Kroon

Scholen

Onderhoud van het groen bij scholen en kinderdagverblijven vraagt om een goede afstemming. Je wilt namelijk het liefst overlast en gevaarlijke situaties vermijden.

Om dit te realiseren, maken wij samen een planning met als doel om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van werkzaamheden tijdens vakanties en woensdagmiddagen. We stemmen dit in detail af met concierges, huismeesters of facilitair managers. ​

Groenonderhoud bij scholen: 3 x Veiligheid​

1

​Plantvakken, struiken en bomen moeten geen onveilige situaties veroorzaken. In bomen moet niet kunnen worden geklommen. Indien bomen nog jong zijn, kan er beplanting worden gekozen om rondom de bomen te planten. Denk hierbij aan plantsoorten die slecht doordringbaar zijn, zoals liguster en dergelijke.

2

​Verder mag de beplanting geen giftige sappen bevatten of vruchten dragen die niet eetbaar zijn of verstikking kunnen veroorzaken. Wij kunnen advies geven over aanpassingen van de beplanting en het plaatsen van obstakels, zoals hagen en/of hekwerken.

3

Uitvoering van het onderhoud mag geen onveilige situaties opleveren. Gereedschappen en machines moeten buiten het bereik van kinderen zijn. Snoeihout en dergelijke moet direct worden afgevoerd om gevaar te voorkomen.

Referenties

We hebben ervaring bij scholen, waaronder:

  • KinderDagVerblijf Triangel (Woerden)
  • International school (Utrecht)

Maak een afspraak met een van onze specialisten: