Duurzame oplossingen - De Kroon

Duurzame oplossingen

Natuurlijk verwacht je dat je zonwering vele jaren meegaat en zorgt voor de juiste uitstraling voor je bedrijf of instelling. Er is echter veel meer mogelijk. We geven hieronder enkele voorbeelden.

Energiebesparing met zonwering​

Zonwering kan een belangrijke rol spelen bij het buiten houden van ​warmte. Dit kan tot energiebesparing leiden op de airconditioning installatie of andere koelmiddelen. Dergelijke zonweringsmiddelen worden meestal aan de buitenzijde aangebracht.

Zonwering en raambekleding aan de binnenzijde heeft als primaire functie om licht te weren, maar kan ook voor een isolerende luchtlaag​ tussen het raam en de raambekleding zorgen. Hierdoor bespaar je in het koude seizoen op de stookkosten.

Zonlicht werende zonwering kan ook leiden tot energiebesparing, doordat de beeldschermen en beamers minder fel afgesteld kunnen worden. En raambekleding met speciale lichtwerende stof aan de binnenzijde van het raam kan meer licht reflecteren. Hierdoor zal in de binnenzijde van het pand minder warmte worden geabsorbeerd.

Beter binnenklimaat​

Speciale stoffen en doeken, speciaal behandeld of antistatisch, waardoor zij minder stof vasthouden of zelfs lucht reinigend kunnen zijn, dragen bij aan een beter binnenklimaat.

Techniek, bijdragend aan duurzaamheid

Met wind-, regen- en lichtsensoren wordt tijdig zonwering uit- of opgero​ld. Dit bevorderd de duurzaamheid van de zonwering, maar leidt ook tot kostenbesparing als er niemand in het pand is.

Ook screens of schermen aan de binnenzijde kunnen automatisch worden bediend, waar ook energiekosten mee kunnen worden bespaard.

​Verantwoorde verwijdering van bestaande zonwering

Bij het afvoeren van oude zonwering proberen we zoveel mogelijk te scheiden: bijvoorbeeld stoffen, motoren en metalen. Bij motoren bekijken we of het zinvol is om deze aan te bieden voor revisie bij de leveranciers en ze zo een tweede leven te geven.

Verantwoord en veilig werken​

Onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd. Wij maken gebruik van eerste klas goedgekeurd gereedschap en (klim-) materialen. Als er bijzondere situaties zijn op hoge plaatsen of er sprake is van andere onveilige situaties, dan zullen steigers en vereiste beveiligingsmiddelen worden ingezet.​

Aandacht voor mens en natuur​

Indien er​ op grote hoogte moet worden gewerkt en er bijvoorbeeld een steiger geplaatst moet worden, bekijken we samen of plaatsing van de steiger wel is gewenst. Als het nodig is, dan zullen we hoogwerkers inzetten.

Bij ieder project stemmen we af op welke uren van de dag en welke dagen van de week we welke werkzaamheden kunnen uitvoeren. We hebben ervaring in projecten met scholen en gezondheidscentra waar dit essentieel is. Wij kunnen dus zeer flexibel zijn.​

Maak een afspraak met onze accountmanagerbedrijven en instellingen

Graag geven we advies voor je specifieke vraag of probleem!