VvE’s - De Kroon

VvE’s

Als bestuur van een VvE wordt je belast met het zoeken en selecteren van een bedrijf voor zonwering aan de buitenzijde. Je vraagt verschillende offertes op, maar het is uitermate lastig om te bepalen waar je op moet letten. Voor je het weet laat je de minder relevante onderdelen prevaleren boven andere onderdelen die er echt toe doen. En vervolgens selecteer je op prijs.

Het kan ook bijna niet anders, want zonwering is een specialisme, een vak. Dus in plaats van direct op zoek te gaan naar leveranciers die een offerte kunnen uitbrengen heb je eerst een adviseur nodig. Iemand die ervaring heeft met appartementencomplexen bijvoorbeeld.

Specialist in zonwering voor VvE's​

De eerste stap is een goede inventarisatie:​

  • Wat is de huidige situatie en welke problemen moeten er worden opgelost
  • Welke wensen en eisen hebben de bewoners
  • Welke wensen en eisen heeft de architect
  • Wat is de bereikbaarheid van de gevels
  • Wat zijn de verschillende situaties van de verschillende appartementen
  • Zijn er wensen die moeilijk uitvoerbaar zijn of zijn er betere alternatieven

Duidelijk advies en voorstel

Je wil met bewoners over een duidelijk voorstel discussiëren en ​beslissingen nemen. Ook wil je graag een beeld hebben van de uitvoering van zo'n project. Want uiteindelijk wil je waarschijnlijk een offerte ontvangen voor ieder appartement afzonderlijk. Dus: nadat het besluit genomen is, wil je als bestuur van de VvE er zo min mogelijk tijd aan hoeven te besteden. En dat hoeft ook niet, áls je leverancier veel ervaring heeft met VvE's en appartementencomplexen.

Voor de uitvoering proberen we een algehele planning maken en met iedere bewoner afzonderlijk, waar nodig. Er wordt dus ook per appartement opgeleverd.

Advies: neem een onderhoudscontract!​

Door een onderhoudscontract af te sluiten ben je verzekerd van een lange levensduur van de buiten zonwering met een verzorgde uitstraling. Jaarlijks wordt alles nagekeken, belangrijke delen gesmeerd en kleine reparaties verricht. Mocht er bij een scherm iets vervangen moeten worden, dan kan direct een prijsopgave worden gedaan.

Een onderhoudscontract omgeslagen over de deelnemende appartementen kan gaan over enkele tientjes per jaar per appartement. En dit verdien je snel terug! Want als er een storing of calamiteit optreedt, doordat er geen onderhoud is gepleegd, kunnen de kosten hoog zijn.

Zeker bij een complex met verschillende woonlagen​ is het aan te raden jaarlijks te laten controleren of alle schermen en onderdelen nog goed vastzitten. Je wil geen schade of letsel veroorzaken door vallende onderdelen.

Referenties​

  • VvE De Angstel (Breukelen)
  • VvE Merwede State (Utrecht)
  • VvE Bleekveld (Heemstede)

Nodig een van onze specialisten uit voor
een vrijblijvend gesprek

De Kroon Zonwering heeft bijna een halve eeuw ervaring en kan advies geven in iedere denkbare ingewikkelde situatie!