Gevelreiniging - De Kroon

Gevelreiniging

"Iedere gevel heeft periodiek onderhoud nodig" zegt René Verhoef, projectleider specialistische reiniging. Natuurlijk verbetert een gevelreinigingsbeurt de uitstraling van je pand, maar een conserverende behandeling verhoogt tevens de duurzaamheid van je gevels.

​Tijdens onze bezichtiging inventariseren we de omgeving:

  • Hoe goed is de gevel bereikbaar?
  • Is het mogelijk om steigers te plaatsen?
  • Komen de steigers op openbare grond te staan?
  • Welke beveiligingsmiddelen zijn er nodig?
  • Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen om de overlast tot een minimum te beperken?

Iedere gevelafwerking vergt een andere behandeling

​Als wij het werk komen opnemen, hebben we speciale aandacht voor de details: Ornamenten, liggers, geschilderde gevelstenen, kozijnen, dorpels, lijsten en dergelijke. Het onderhoud en behoud van dit soort specifieke onderdelen zijn belangrijk voor de uitstraling van je object. Wij geven daarom een advies over de juiste behandeling voor deze onderdelen.

Onze belangrijkste reinigingsmethoden zijn de Vochtstraalmethode, de Ho​gedrukmethode en Technisch reinigingsmethode.

Heb je stenen gevels, natuurstenen gevels of kunststof beplating als trespa of gemoffeld aluminium of een combinatie van materialen? Onze specialisten beschikken over alle apparatuur, hoogwerkers en schoonmaakprogramma's om tot het beste resultaat te komen! 

Wij kunnen kozijnen meenemen in de behandeling. We conserveren deze met een coating. Je kozijnen behouden hierdoor hun kleur en glans beter en de levensduur wordt erdoor verlengd.​

Na de reiniging kunnen we de gevel behandelen, conserveren en impregneren.
Maar heb je vervelende graffiti op je muren, platen of borden: wij zijn gespecialiseerd in verwijdering van graffiti.

Vochtstraalmethode​

​Gevels van steen (met of zonder voegen) of beton kunnen in veel gevallen worden behandeld met de vochtstraalmethode. Maar dit zullen we altijd ter plaatse moeten vaststellen. Mochten er andere kwetsbare materialen kunnen lijden onder deze methode, dan zullen we daar advies over uitbrengen.

Met deze methode reinigen we met een vochtstraal met gepaste druk, olivine zand of glasparels, grit of kunststof parels. Er komen verder geen (chemische) schoonmaakmiddelen aan te pas.

Hogedruk reiniging

We gebruiken twee hogedrukreinigingsmethoden: 1) Hogedrukreiniging met water; 2) Hogedruk reiniging met chemie of stoom, ofwel Technische reiniging.

Hogedrukreiniging is de meest gebruikte schoonmaakmethode. In de meeste gevallen reinigen we met water. Veelal is dit voldoende voor vuilverwijdering​. Maar, indien nodig kunnen wij in overleg schoonmaakmiddelen toevoegen, als dat noodzakelijk is voor het beste resultaat.

Tijdens de bezichtiging kunnen we vaststellen dat hogedrukreiniging niet afdoende zou kunnen zijn. In overleg met de opdrachtgever stellen we vast of technisch reinigen kan worden toegepast en met welke methoden en eventuele chemische reinigingsmiddelen. 

Voegwerk herstellen

​Tijdens de inventarisatie van het werk, inspecteren we de kwaliteit van het voegwerk. Als er tijdens het reinigen voegwerk losraakt, wordt dat hersteld. De beschadigde voegen worden uitgehakt en verdicht. Hierover maken we vooraf duidelijke afspraken met elkaar.

Graffiti verwijdering

Het is bijzonder vervelend als je graffiti ​op je muren en gevels hebt! Vaak zijn het verschillende lagen verf over elkaar, vaak ook van verschillende samenstelling. Kortom: ga niet zelf aan de slag met de verwijdering van de graffiti. Het zou niet de eerste keer zijn, dat je meer kapot maakt dan oplost!

We onderzoeken de ondergrond en de verf die voor de graffiti gebruikt is. De omgeving onderzoeken we ook: zijn er risico's voor de beplanting of zijn er risico's dat reinigingsmiddelen in het milieu terecht kunnen komen? Op basis hiervan bepalen we de aanpak en de samenstelling van water en oplosmiddelen voor het graffitiprobleem.

'In​pakken' van de gevel

​Als de graffiti bijzonder moeilijk te verwijderen is, wordt de muur ingezet met een speciale pasta. Vervolgens wordt de muur ingepakt en na 24 uur wordt de muur gereinigd.

Graffiti tegengaan​ met anti-graffiti coating

Nadat de graffiti is verwijderd kunnen we een coating aanbrengen waardoor de verf van de 'graffiti kunstenaars' minder goed hecht.​ Hiervoor gebruiken we een zogenaamd zelfopofferend systeem. Dit is een emulsie bestaande uit eiwitten en wasachtige middelen. Als er graffiti op wordt gespoten, is dat eenvoudig te verwijderen, maar dan moet er weer een nieuwe laag emulsie worden aangebracht.

Aanbrengen van coatings en impregneren van muren​

Ook kunnen we de gevels hydrofoberen. Deze worden én waterafstotend, wat vochtdoorslag voorkomt en alg- en mosvorming op de muur vermindert, én de muren worden geïmpregneerd.​

Referenties

Wij hebben ervaring met alle soorten gevels, waaronder ook monumentale gevels zoals het stadhuis van Culemborg. Grote objecten waarbij  hoogwerkers of gevelonderhoudsinstallaties moeten worden ingezet, zoals bij het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen,  liggen in ons werkterrein.

Wij hebben ervaring met het verwijderen van graffiti van gebouwen en objecten als bruggen en viaducten, maar ook treinen​ hebben we gereinigd.

Maak een afspraak met een van onze account managers

Wil je graag advies voor het reinigen van de gevels?
Klik voor een afspraak