Specialistische reiniging - De Kroon

Specialistische reiniging

Heb je periodiek of incidenteel te maken met intensievere of complexere schoonmaakklussen? Dan is dat werk voor specialisten! Er zijn andere machines nodig, andere reinigingsmiddelen en er komen strenge veiligheidseisen en milieuwetten om de hoek kijken.

Hieronder staan de meeste voorkomende werkzaamheden waarin wij gespecialiseerd zijn. Heb je een specifieke klus of vragen? Bel dan direct 030-24 27 200 of neem eenvoudig contact op via dit formulier.

Hogedruk reiniging met kokend heetwater techniek


  • Minder algvorming
  • Egaal mooi resultaat
  • Voor buitenvloeren en
  • Gevels
  • Graffiti

Reinigen en conserveren van harde vloeren

Natuursteen wordt gereinigd en gepolijst in 3 stappen met diamant pads.

Marmoleum wordt na reiniging beschermd met een polymeer. De vloer is niet meer poreus. Er hecht zich minder vuil aan de vloer en het kan makkelijker schoongehouden worden.​

Steeds vaker worden PVC stroken als vloerbedekking gebruikt en ook hiervoor hebben wij schoonmaak- en onderhoudsprogramma's.

Parketvloeren onderhouden we. Afhankelijk van de staat van je vloeren schuren, lakken of oliën wij de parketvloeren.

Reinigen en beschermen van tapijten

De sproei-extractie methode is bijzonder effectief om vloerbedekking en tapijten te reinigen. Eerst wordt er water met reinigingsmiddel gesproeid en vervolgens wordt er met speciale apparatuur met gepaste druk ingespoten en vervolgens weer opgezogen.

Eventueel wordt de vloer nabehandeld met een borstelmachine om vuil uit te borstelen en de pool van het tapijt op te halen.
Als laatste krijgt het tapijt een beschermende laag impregneer, waardoor vuil, maar ook vocht (omgevallen kopje koffie) beter op het tapijt blijft liggen en kan worden opgedept.

Dieptereinigen van keukens en sanitaire ruimten

Met onze moderne machines kunnen wij de ruimtes inschuimen, reinigen en ontvetten. Tegelwerk en voegen reinigen we ook met stoom. Kalkaanslag moet aangepakt worden met zuur.
Kitnaden worden verwijderd en nieuwe kit wordt aangebracht.
Afzuigkappen en roosters in grootkeukens worden gedemonteerd en gereinigd.

Apparatuur wordt inwendig en uitwendig gereinigd. Ook rubbers krijgen speciale aandacht.
RVS werkbanken, kasten en apparatuur kunnen worden behandeld met conserverend middel.

Voor de vloeren zetten wij professionele schrobzuigmachines in, voor een brandschoon resultaat.
Waar nodig wordt sanitair ontkoppeld en gelicht, om plaatsen die met normale reiniging onmogelijk kunnen worden bereikt, te reinigen.

Ter plaatse ultrasoon reinigen​

Als je lamellen of jaloezieën toe zijn aan een schoonmaakbeurt, kunnen wij ze ter plaatse komen reinigen! De armaturen worden losgekoppeld, gereinigd en gedroogd in ons bedrijfswagen. Als er kleine reparaties nodig zijn, worden die verricht. Daarna worden de armaturen weer teruggeplaatst. Zo ben je de raambekleding niet voor langere tijd kwijt (als het bijvoorbeeld belangrijk is om geen inkijk te hebben), werk je efficiënter en daarmee ook goedkoper.  

​Bouwschoonmaak of leegstandschoonmaak

Dient er een gebouw opgeleverd te worden? Dan kunnen wij de opleverschoonmaak voor je verzorgen. Wij verwijderen cementsluier, cementresten, verfspatten, kitresten en stickers.

Met industriële stofzuigers, schrobmachines en veegmachines worden de ruimtes schoon en stofvrij gemaakt. Keukens en sanitair worden gereinigd en ramen worden gezeemd. Natuurlijk kunnen we ook eventuele centrale ruimten als trappenhuizen, gallerijen en portieken in het project meenemen en het bouwvuil afvoeren.

Heb je tijdens de bouw behoefte aan het op orde houden van de bouwplaats? Wij verwijderen grofvuil en voeren volle containers voor je af.

Gallerijen en terrassen​

Gallerijen moeten periodiek worden gereinigd. Groene aanslag kan gevaarlijk glad worden en als eigenaar of beheerder ben je verantwoordelijk voor gevaarlijke situaties en ongevallen. 

Roosters raken verstopt, waardoor hemelwater niet meer goed wegloopt. Ook dat kan gladheid veroorzaken. Daarnaast tast water dat voor langere tijd op de vloer staat, de coating aan.

De hekwerken en relingen worden schoongemaakt. We reinigen trappenhuizen en noodtrappen​, verwijderen spinnenrag en nemen ook lampenkappen onder handen.

Een schone galerij zorgt ervoor dat bewoners het zelf ook netjes houden, is onze ervaring. Laat galerijen in ieder geval 1 tot 2 maal per jaar reinigen door onze specialisten.

Terrassen worden gereinigd met een hogedrukreiniger en vervolgens ingespoten om algen- en mosvorming te voorkomen. Houten terrassen kunnen we na reiniging in de olie zetten.

Maak een afspraak met een van onze account managers

Wil je graag inzicht en advies in specialistische reiniging voor jouw bedrijf?
Klik voor een afspraak